Bakkerij Manus pakt uit met nieuwe stunt: win een auto!

Brasschaat – Herman Janssens van Bakkerij Manus zit nooit om een stunt verlegen. Vroeger bezorgde hij zijn klanten al een optreden van de Romeo’s voor zijn deur of deelde hij juweeltjes uit. Nu verloot hij een gloednieuwe wagen onder zijn duizenden klanten. Herman en zoon Max vieren op deze manier het 30-jarig bestaan van de zaak met filialen in Brasschaat en Kapellen.

Een exclusieve Manus-Fiat 500! Met deze zotte stunt kondigt bakkerij Manus haar 30ste verjaardag aan. “Iedereen mag meedingen naar deze prijs. We lanceren deze actie via sociale media. We weten dat we ook heel wat klanten uit Antwerpen en nog verder weg hebben. Ook zij maken kans. Deelnemen is eenvoudig. Liken, taggen en je gegevens achterlaten is al voldoende om een kans te maken. Onze klanten die niet actief zijn op sociale media, kunnen deelnemen door een formulier in onze winkels in Brasschaat of Kapellen in te vullen. Elke week, en dat gedurende vijf weken, maken we een mogelijke winnaar bekend. Op 12 maart worden de vijf kandidaat-winnaars in het kasteel van Brasschaat uitgenodigd. Daar wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Dat gebeurt natuurlijk door een onschuldige hand”, legt Max Janssens uit.

De wagen zal tijdens de actie drie weken voor het filiaal in Brasschaat staan en drie weken voor Manus Bis in Kapellen. Manus ging voor deze actie een samenwerking aan met Garage Ribbens. De Manus-Fiat 500 is gedecoreerd met macarons en pralines en heeft de gepersonaliseerde nummerplaat MANUS 04.

“Deze wagen is natuurlijk opnieuw een hele investering, maar ik denk wel dat het een zeer goed idee is. Het is tenslotte rijdende publiciteit. Het was mijn zoon Max die een aantal jaren geelden met deze stunt afkwam. We verloten een wagen als we 30 jaar bestaan, zei hij toen en hij heeft zijn zin doorgedreven.”

Stukje geschiedenis

Dertig jaar geleden stampte Herman Janssens Manus uit de grond. Dat deed hij in Brasschaat aan de Bredabaan, samen met zijn echtgenote en enkele studenten. Herman was toen 25 jaar. Drie jaar later werkten er al tien mensen bij Manus. Daarna breidde hij die locatie stevig uit. In 2003 opende Manus Bis, een tweede vestiging, in het centrum van Kapellen. Tien jaar later was het daar al te klein en verhuisde Manus Bis naar de Dorpsstraat waar ook een degustatieruimte is. En in de loop van 2023 komt er nog een zaak bij, in de Stabroekse Dorpsstraat. Maar daar blijft het niet bij. De “Manussen” hebben het pand naast de winkel aan de Bredabaan in Brasschaat er ook bijgenomen; daar opent dit jaar nog de chocolaterie. Voorbijganger kunnen er ook genieten van schepijs.