Patisserie Manus maakt taart in de vorm van winkel Dries van Noten

Patisserie Manus maakte voor de 61ste verjaardag van Dries van Noten een taart in de vorm van het Modepaleis, de kledingwinkel van de Antwerpse ontwerper aan het Modemuseum (MoMu) in de Nationalestraat in Antwerpen.

“Dries van Noten stuurde ons foto’s van alle kanten van het Modepaleis. Op Google Maps konden we de bovenkant van het gebouw bestuderen en zo konden we het perfect in schaal nabouwen”, legt patissier Jens Cools (26) uit. “In totaal hebben we er acht uur aan gewerkt.”

“De binnenkant bestaat uit botercake en botercrème. Voor de etalages hebben we foto’s van de echte etalages afgedrukt op eetbaar papier. De balustrades van de terrasjes zijn van chocolade”, vertelt Cools. “Het gebouw moest in een grasveld met tulpen staan, omdat dat van Notens lievelingsbloemen zijn. We hebben ook zijn hondje nagemaakt en voor de deur gezet.”

“Zulke grote opdrachten krijgen we niet vaak. Een tijdje geleden bouwden we het kasteel Torenhof van Brasschaat na waar de film Miss Peregrine’s home for peculiar children zich afspeelde”, aldus Cools.

Bron: Het Nieuwsblad

Foto’s: Facebook account Manus