Nieuws

Patisserie Manus bouwt peperkoeken huis

Wie deze dagen bij Patisserie Manus binnen stapt, staat meteen oog in oog met een reusachtig peperkoeken huis.

Coming Soon @ Stabroek

In het oude gebouw van bakker Jef Janssens in de Dorpstraat zullen de ovens begin 2022 weer op volle toeren draaien!

Coming Soon @ Brasschaat

Aanpalende winkelruimte wordt open chocolaterie atelier – zie ons live aan het werk!

We doen onze Paasbrunch gewoon thuis…

Patisserie Manus maakte voor de 61ste verjaardag van Dries van Noten een taart in de vorm van het Modepaleis, de kledingwinkel van de Antwerpse ontwerper aan het Modemuseum (MoMu) in de Nationalestraat in Antwerpen.

Een uitgebreide paasbrunch met de hele familie zit er dit jaar niet in. Toch zijn mensen op zoek gegaan naar alternatieven om hun kinderen, ouders of grootouders op een leuke manier te verrassen met wat lekkers. Met een paasbrunch bijvoorbeeld. Bij bakkerij Manus in Brasschaat was het vandaag zelfs 4 keer drukker dan op hun drukste dag.

“Er zijn heel veel kaartjes bij de ontbijten -lieve oma, jammer dat we niet samen kunnen zijn- op deze manier hebben ze toch een paasgevoel”

Bekijk het fragment hier: ATV online

Bron: ATV

Patisserie Manus maakt taart in de vorm van winkel Dries van Noten

Patisserie Manus maakte voor de 61ste verjaardag van Dries van Noten een taart in de vorm van het Modepaleis, de kledingwinkel van de Antwerpse ontwerper aan het Modemuseum (MoMu) in de Nationalestraat in Antwerpen.

“Dries van Noten stuurde ons foto’s van alle kanten van het Modepaleis. Op Google Maps konden we de bovenkant van het gebouw bestuderen en zo konden we het perfect in schaal nabouwen”, legt patissier Jens Cools (26) uit. “In totaal hebben we er acht uur aan gewerkt.”

“De binnenkant bestaat uit botercake en botercrème. Voor de etalages hebben we foto’s van de echte etalages afgedrukt op eetbaar papier. De balustrades van de terrasjes zijn van chocolade”, vertelt Cools. “Het gebouw moest in een grasveld met tulpen staan, omdat dat van Notens lievelingsbloemen zijn. We hebben ook zijn hondje nagemaakt en voor de deur gezet.”

“Zulke grote opdrachten krijgen we niet vaak. Een tijdje geleden bouwden we het kasteel Torenhof van Brasschaat na waar de film Miss Peregrine’s home for peculiar children zich afspeelde”, aldus Cools.

Bron: Het Nieuwsblad

Foto’s: Facebook account Manus

© 2018 Patisserie Manus | Website door Procor | GDPR