Oude bakkerij Janssens maakt plaats voor Manus in hartje Stabroek

Op de hoek van de Dorpsstraat en de Brouwersstraat wordt de oude bakkerij van Jef Janssens en het aanpalende huisje afgebroken. Bakkerij Manus bouwt er een nieuw filiaal met de mogelijkheid om er ook iets lekkers te eten.

Het vertrouwde dorpsgezicht in het centrum wordt drastisch gewijzigd. Dat komt omdat de oude bakkerij Janssens tegen de grond gaat. Toen Jef Janssens enkele jaren geleden met pensioen ging, kwam de bakkerij te koop.

Herman Janssens (geen familie van Jef) kocht het pand en opent er tegen het einde van volgend jaar een derde filiaal van Manus. Herman Janssens is de succesvolle bakker en patissier die in Brasschaat startte met bakkerij Manus en nadien ook een filiaal in Kapellen opende.

Met de aankoop van de oude bakkerij keert Herman Janssens terug naar zijn roots. Hij groeide op in “De Groene Swaen”, een van de oudste woningen van de poldergemeente die dateert uit 1654. De bakkerij die hij kocht ligt op amper honderd meter van zijn ouderlijk huis.

Herman Janssens: “We gaan in Stabroek voor een beleveniswinkel, waar de klanten ons in het atelier aan het werk kunnen zien. Dagelijks zullen er op verschillende momenten onder meer verse koffiekoeken en pistolets uit de oven komen. Net als in Kapellen kunnen klanten hier iets lekkers eten. We gaan wel niet voor de uitgebreide lunchkaart zoals in Kapellen, eerder om een ruim aanbod van diverse broodjes. Mijn dochter Emelie wordt het gezicht van onze winkel in Stabroek”, zegt Herman Janssens. (evdw)

Bakkerij Janssens